2013. május 3.

3. Fejezet - I. rész


A keze meleg, és puha a sok kapitóliumi kenceficétől, amit ráken. Ahogy ránézek, látom, hogy vigyorog, és a szája is mozog, sőt, még a hangját is hallom, de az nem jut el a tudatomig, amit csicsereg. Odaállít Katniss mellé, aztán visszasiet Peeta felé. Oldalra fordítom a fejem, pontosan oda, ahol Katniss áll. Belenézek a szürke szemekbe, melyek az erdőben olyan fényesen csillogtak, s melyek most mintha fájdalmasan azt üzennék: "bocsáss meg". Szívesen megnyugtatnám Katnisst, hogy nem kell bocsánatot kérnie, de nem tudok megszólalni. A szemeimet is alig tudom mozgatni, még a pislogást is elfejeljem, nem hogy beszéljek. Az élet legkisebb jeleit is fényévekre érzem magamtól, így hát csak nézek rá, míg kicsit össze tudom szedni magam, és újra eljutnak a tudatomig a kommunikációba kódolt üzenetek. Effie csiripelő hangját hallom.
- És most jöjjenek az urak!
Peeta biztosan most húzza ki a fiút, mert a papírok zörögnek, az emberek lélegzetvisszafojtva figyelnek, aztán kopog egy cipő, végül egy hang krákog, és felolvassa a nevet.
- Maximus Battleship!
Halk morajlás: a megkönnyebbülés, és a fájdalom jelei. A többiek fellélegezhetnek, azonban egy Maximus Battleship nevű fiúnak ezek most minden bizonnyal elég nehéz pillanatok. Látom, hogy a tömegből kiválik egy alak, és a színpad felé veszi az irányt. Elég magas srác, szögletes feje, sötétbarna haja, és nap barnította bőre van. Nagy, mélyen ülő szemeivel úgy méregeti a Békeőröket, mintha undorító vadállatok lennének. Kicsit előre görnyedve jár, de bivalyerősnek, és legalább száz kilósnak néz ki. Ahogy fellépked a színpadra, az emelvény minden egyes dobbantásába beleremeg. Megáll Peeta mellett, motyog valamit, aztán Effie veszi át a szót.
- Íme hát, a két kiválasztott! Nagy tapsot nekik! - Az emberek tapsolni kezdenek, de ez nem olyan taps, mint mikor Katniss meg Peeta kisétált a színpadra. Ez most kényszeredett taps, és pár pillanat múlva már el is halkul. Aztán a nő egymás felé terel minket, és még csak most tudom úgy igazán jól szemügyre venni ezt a Maximust. Így, szemtől szembe még durvábban néz ki, és szó szerint ijesztő. A szemei szinte feketék, a karjai pedig egyenként olyan vastagok, mint az én két vádlim együtt. Rám néz, végigmér, s mintha az arca egy pillanatra megenyhülne, de aztán ugyan olyan állatiasan néz, mint előtte. Talán megsajnált, olyan szánalmasan nézek ki, gondolom. - Gyerünk, fogjatok kezet! - utasít Effie, mi pedig engedelmeskedünk. Odanyújtom a kezem, ő egy pillanatra megszorítja, aztán elengedi, és hátralép. Tényleg erős. Nagyon erős. A rózsaszín-narancssárga maskarába bújt nő közénk áll, a szájához igazítja a mikrofont, és beleszól. - Boldog Viadalt, és sose hagyjon el benneteket a remény!
Azzal megfordulunk, s Effie kacsójával a hátunkon besétálunk a Városháza Épületébe. Effie mindkettőnket egy-egy szobába kísér, aztán eltűnik. Most jön az a rész, mikor a kiválasztott zárt ajtók mögött, egy órában búcsút vehet a családtagjaitól, hogy aztán autóba szálljon, és miután kivitték a vonatállomásra, elinduljon a Kapitólium felé.


(Maximus Battleship karakteréhez szívesen fogadok képeket az emailcímemre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése