2013. szeptember 21.

18. Fejezet - IV. rész

Sziasztok!
Elnézést a késésért, de úgy elszállt az idő, hogy alig vettem észre, hogy huszadika van... Azonban most itt az új rész, bár nem valami hosszú. Az az igazság, hogy ma nem nagyon leszek itthon, és most is sietnem kéne, ráadásul csomó tanulnivalóm van, szóval remélem megértitek. :)
Köszönöm a pipáitokat, és jó olvasást! <3
Bridget S.
__________________________________

Összeszorul a gyomrom, és úgy érzem, kifut alólam a föld. Gyorsan elhúzom a kezem, és halkan krákogok egyet. - Köszi – motyogom. Akármilyen éhes vagyok, egyszerűen nem tudom magam rászánni, hogy megegyem a csokit. Nem tudok megszólalni. Érzem, hogy az arcom ismét lángol, miközben idegesen babrálok a pulóverem cafatos ujjával. 
A falnak döntöm a fejem, és lehunyom a szemeimet. Azt hallgatom, ahogy kint fúj a szél, majd ahogy Jana mocorog egy kicsit. Szeretnék is visszamenni mellé, meg nem is. Szeretnék, mert akkor nem kéne Radler mellett ülnöm, és talán észrevétlenül befalhatnám a csokit, de mégsem szeretnék, mert akkor egyedül hagynám, márpedig úgy érzem, kötelességem mellette maradni a továbbiakban. Így hát inkább tűröm az éhséget, és hálát adok az égnek, hogy sötét van. Végül valami csoda folytán egyszer csak elálmosodom, és a következő pillanatban már el is alszom.
Reggel arra ébredek, hogy valaki megérinti a karomat. Azonnal kinyitom a szemeimet, és a félhomályon keresztül Radler arcát látom magam előtt.
- Jó reggelt – suttogja mosolyogva. Ásítok egyet, majd kinyújtóztatom elgémberedett tagjaimat.
- Neked is – motyogom. Elég sötét van odakint, legalábbis az ablakon keresztül semmilyen fény se szűrődik be a szobába. Lehet, hogy már régen reggel van, csak a játékmesterek szórakoznak, de az is előfordulhat, hogy Radler most szeretne lemenni a folyóhoz vízért. Ahogy az órámra nézek, az utóbbi látszik bizonyosnak, mert még csak négy óra van.
- Ébreszd fel Janát – mondja a fiú, miközben feláll, és a táskája felé indul.
- Oké – válaszolom álmosan. Én is felállok, majd odasétálok a szövetségesemhez, és megbököm a vállát. Nem mozdul, ezért lerántom róla a takarót. - Ébresztő! - mondom kicsit hangosabban. Jana felkapja a fejét, és azonnal maga elé tartja a kését, azonban mikor meglátja, hogy csak én vagyok az, fintorogva a földre dobja a fegyvert.
- Mi van? - kérdezi morgolódva.
- Fel kell kelned. - Elkezdem összehajtogatni a takarót, majd elrakom a táskámba, és a falnak támasztom a csomagot.
- Mennyi az idő? - kérdezi.
- Hajnali négy – válaszolom. Jana felnyög, aztán elrakja a kését, és feláll.
- Pakoljatok össze, és induljunk – néz ránk Radler. 
Öt perce se telik, és már menetre készek vagyunk. A vállamra kapom a táskát, aztán libasorban kisétálunk a szobából, majd az épületből is. A kén időközben teljesen megrohasztotta a növényeket. Minden ragacsos és büdös, a moha nyálkás, és folyton beleragad a csizmánk. Nagyon undorító. Az orrom elé tartom a pulóverem ujját, hogy valamennyire megszűrje a kénszagot, és ekkor veszem észre, hogy a sebeim szinte teljesen begyógyultak, és már egyáltalán nem is fájnak. Ettől kicsit vidámabb leszek, de mikor telibe belelépek egy hatalmas, szétmállott kéntócsába, egyből elszáll a jókedvem.
- Ez nagyon undorító – hallom meg Jana hangját, aki legelöl megy. Szeretnék helyeslően bólogatni, de inkább nem teszem. Nem leszek kényes. Nem lehetek az. Amúgy se mondanám magam kényesnek. Inkább valaki olyannak, aki utálja, ha piszkos. A Tizenkettedikben nem minden nap fürdünk, és mikor fürdünk is, akkor is csak melegített vízben, egy kopott kádban ülve, de azért mindig is figyeltem arra, hogy ne nézzek ki hajléktalannak.
- Majd a folyónál megmosdunk egy kicsit – vonom meg a vállamat. Mosoly szalad az arcomra, ahogy eszembe jut az, amit akkor éreztem, mikor először vetettem bele magam a vízbe itt, az arénában, és már tudom is, hogy én nem csak "mosdani fogok egy kicsit". Nagyon szeretem a vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése