2014. március 22.

6. Fejezet - IV. rész

Sziasztok!
Hát igen későn, de megjött a következő rész. Ma szorgos voltam, vidéken is jártam, fent észak felé, Nógrádon, és annyira ááá volt, hogy kedvem támadt erdőben rohangálni. Na mindegy, ez tökre nem lényeg, sokkal inkább az, hogy köszönöm nektek a kommenteket, a pipákat, a 35 feliratkozást, a több, mint 40.000 oldalletöltést(!!), és mindent! <33 
Kellemes olvasást és szép álmokat,
Dorine Osteen :)
_____________________________________________________




Összerázkódom, de nem mondok semmit, inkább csak bólintok. Bonnie lábát figyelem, ahogy maga mögött húzza, míg be nem érünk az apró építménybe. Még sosem voltam itt. Elég régi házikó, az ablakai betörve, a kandallóban gyenge tűz lobog, a fal mellett egy kupac fahasáb, gondolom a tűz táplálására készítették oda. Letelepszünk a földre a meleg lángok elé. Bonnie a kezét melengeti, mellette egy kettévágott bádogkannában forró víz, benne egy marék tűlevéllel. A gyanta finom illata teljesen betölti a házikó belsejét. A fegyvert szorongatva bámulok magam elé, nem is figyelem, hogy miről van szó. Akkor kapom fel a fejem, mikor Katniss a nevemet mondja.
- Igen? - nézek rá.
- Hoztál magaddal kaját, igaz? - kérdezi.
- Aha – bólintok, majd a földre teszem a táskámat. Van nálam péksütemény, néhány narancs és alma, egy kis mogyoró, és füstölt hús.
- Add oda nekik – biccent a két nő felé.
Rájuk nézek, és mikor meglátom, hogy már javában falatoznak Katniss táskájának a tartalmából, elszorul a torkom. Újra elfog az érzés, hogy mennyire igazságtalanul kiszolgáltatottak vagyunk. Egy kicsit indulatosan tolom Bonnie felé a táskámat, ám mikor felnéz, a tőlem telhető legkedvesebb mosolyomat varázsolom az arcomra. Elvégre ők nem tehetnek semmiről, nem szabad tudniuk semmiről...
- Ebből is ehetünk? - kérdezi félénken.
- Mind a tiétek – bólintok, és újat taszítok a zsákon, mire kigurul belőle egy alma, pont a lány térde elé. Felkapja a hideg földről, és ámulva megforgatja az ujjai között.
- Köszönjük – feleli helyette Twill.
Rá is rámosolyogok, aztán Katniss mellé húzódom, és vele együtt figyelem, ahogy a két szerencsétlen menekült megtömi a hasát. Mikor elkészült a tűlevéltea, töltök nekik, meg nekem és a mentoromnak is. Élvezem, ahogy a forró gőz átmelengeti az arcomat, és magamban hálát adok azért, hogy itt senki sem bánthat minket. Az erdő Katniss területe, az ő világa, nincs az a Békeőr, aki itt elkaphatná. És amíg ő itt van, addig nekem sem eshet bántódásom.
- Szerinted igaz? - suttogja egyszer csak Katniss. Egészen közel hajol hozzám, hogy csak én hallhassam, amit mond.
- Mármint? - vonom össze a szemöldökeimet.
- Hogy van Tizenharmadik Körzet.
- Nem is tudom... Túl szépnek látszik, hogy igaz legyen. De ha megkérdezed őket, hogy mi is a pontos történetük, talán többet is megtudunk – biccentek Twillék felé.
Katniss bólint, és felteszi a kérdést. - Szóval, hogy kerültetek ide?
Ők pedig mesélni kezdenek. Már akkor elkezdődött valami a Nyolcadik Körzetben, mikor tavaly Katniss és
Peeta Győzelmi Körútja tartott. Akkor az lázította fel az embereket, hogy képesek voltak ketten élve elhagyni az arénát, aztán akkor robbant ki az igazi lázadás, mikor én is megnyertem a Viadalt. Az én kezeim tiszták, nem öltem embert, ez pedig azt bizonyítja, hogy igenis át lehet hágni a Kapitólium játékszabályait. Miután véget ért a saját Körutam, a lakosok csapatokba verbuválódtak, és megpróbálták elfoglalni a Körzet főbb épületeit. Ám nem sikerült nekik: a Békeőrök azonnal lecsaptak rájuk, és felrobbantották az egyik gyárat, ahol Twill és Bonnie is dolgoztak. Ők éppen nem voltak bent akkor, különben meghaltak volna. Összeszedték a békeőr ruhákat, amiket úgy lopkodtak össze, aztán megszöktek, és itt kötöttek ki, a Tizenkettedik erdejében. Aztán ismét szóba kerül a Tizenharmadik Körzet: Bonnie és Twill nem tudja, mi van ott, de bíznak benne, hogy valami, ami segíthet rajtuk. Valami felvételről beszélgetnek, amit a tévében adnak, de nem figyelek rájuk. Az ölembe bámulok, a fejem zsong a sok információtól. Hogy lázadás? A Tizenharmadik Körzet mégis létezik? Ez lehetetlen. Hetvenöt éve elpusztították, akkor meg nem élhetnek ott emberek, nem lehet, hogy mégis megvan. Megrázom a fejem, és felsóhajtok. Hallgatom a beszélgetést, de egy szót sem szólok. Mikor Katniss feláll, hogy megtanítsa Bonnie-nak, hogy lőjön mókusokat a fegyverével, segítek elpakolni Twillnek, de végig kínosan kerülöm a tekintetét. Szerencsére nem beszél hozzám, én pedig amint lehet, kimegyek Katnissékhez. Mivel lassan lemegy a Nap, ideje indulnunk. Biztos, hogy a szüleim már halálra aggódják magukat. Így hát elköszönünk a két menekülttől, és a tekintetükkel a hátunkon átgázolunk a vastag havon. A lábnyomainkat követve egész hamar az erdő széléhez érünk. Egyikünk sem beszél, csendesen ballagunk egymás mellett. Mire a füves részhez érünk, már teljesen sötét van. Megállunk egy kicsit, míg Katniss elrejti az íját meg a nyilakat, aztán az éj leple alatt a kerítéshez lopakodunk. Én azonnal lehajolok, hogy átbújjak a drótok alatt, de Katniss megtorpan. Tágra nyílt szemekkel, megfeszített izmokkal mered a kerítésre, akár egy ugrásra kész szarvas, aki megérezte, hogy medve van a közelben. Aztán egyszer csak megragadja a karomat, és magával ránt a fák közé.
- Mi van? - didergek. Nagyon fázom, szeretnék már hazaérni, és nem értem, miért nem megyünk.
- Áram alatt van a kerítés – leheli a mentorom.
- Tessék? - hökkenek meg. - Sosem kapcsolják be az áramot, nem?
- De most bekapcsolták – fintorog Katniss. - Új a Főbékeőrünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése