2013. október 28.

Ajánló

"Rhodé 17 éves. Sok dolgot tud szüleiről öccsével, Gavinnel, de rengeteget nem tud. Az egyre izzó, égető érzés a hatalmába keríti: a kíváncsiság. Meg akarja tudni a múltat. Akár jó, akár rossz.
Ezért hát elindul, még ő maga se tudja, hogy hova, de elindul. És hogy mi sül ki belőle...? Bele se gondol, hogy hatalmas veszély is fenyegetheti? Hogy a Viadala megszüntetése óta nem lett jobb a világ? Hogy az új generáció is ugyanazon szellemmel születik, mint az előző?"


Sziasztok!
Amint láthatjátok, nem a következő résszel érkeztem meg máris, hanem valami egészen mással. Egy kedves barátnőm létrehozott a napokban egy blogot a saját történetével, ami szintén az Éhezők Viadala továbbírása, egy fanfiction. A sztori időben az utolsó könyv után játszódik, amikor Katniss és Peeta gyerekei már egy kicsit nagyobbak, és nyughatatlan lányuk, Rhodé úgy dönt, elindul és kideríti, mi áll szülei furcsa viselkedése hátterében. Eddig még csak egy rész van fent, de engem megfogott, remélem, ti is beleolvastok! 

Íme, egy kis ízelítő: 
"Anyu és apu még nem tudják, de el akarok menni. Először a Kapitóliumba. Bár már a körzetek se elhanyagoltak, szépen megy minden, mégis a Kapitólium a feje mindennek, a központ.
Apára gondolok. Annyira szeret, hogy azt nem lehet megfogalmazni. Mintha nem is ember, nem csupán a lánya, hanem valami egészen más lény volnék. Valami csodálatos. Mindig mondja, hogy olyan vagy, mint édesanyád. Nagyon tetszik apában az is, hogy ennyi év után még mindig ugyanolyan szerelmes anyába. Én is majd egy ilyen embert szeretnék megismerni!
Anya kicsit más. Kevesebbet beszél, de akkor őszintén, érthetően. Már Gavin és én is tudjuk, hogy részt vettek a viadalon. És hogy volt egy lázadás, és a ügyességük miatt kaptak kitüntetést. Ennyit tudunk. Senki más nem beszél erről. Mintha anya mindenkivel egyeztetett volna, hogy ez maradjon titok."


A blogot IDE kattintva érhetitek el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése