2014. február 17.

4. Fejezet - III. rész

Sziasztok! <3
Hoztam a következő részt - remélem ti is legalább annyira örültök neki, mint én! :) Köszönöm a pipáitokat és a kommenteket, nagyon sokat jelentenek még mindig, drágák vagytok, de most a legkomolyabban! Tudom, hogy folyton ezt írom, és talán közhely, de akkor is igaz. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! 
Kellemes olvasást,
Dorine :3
_____________________________________________________




Akadálymentesen sikerül kijutnunk az emberforgatagból, hogy aztán felsétáljunk a lépcsőn. Végighúzom az ujjaimat a kopottas, de nagyon szép kék színű tapétán, miközben azért magam elé is figyelek, nehogy orra bukjam. Peetával halkan megbeszéljük, hogy hol fogjuk megkeresni Katnisst, és számba vesszük a lehetőségeket is. Úgy döntünk, hogy én Madge, Undersee polgármester lányának a szobájában nézem meg, hátha beugrott hozzá egy kicsit beszélgetni vagy lenyugodni a hangoskodóktól, Peeta pedig addig bekopog a mosdóba, hátha ott van. Ám végül egyikre se kerül sor, mert amint a lépcső tetejére érünk, megjelenik mögöttünk a polgármester.
- Sziasztok! - köszön ránk kedvesen.
- Üdv, Mr. Undersee – bólint Peeta, aztán még mond valamit, amivel azt hiszem, nekem akar időt adni, hogy vethessek egy pillantást a fent folyosóra. Éppen jókor, ugyanis Katniss éppen abban a pillanatban esik ki a polgármester irodájából, hogy oda nézek.
- Csak nem a kislányomat keresed, Katniss? - Ez a polgármester, és a hangjából ítélve nem vette észre, hogy Katniss nem a lánya szobájában járt, hanem az övében.
- De igen – vágja rá a mentorom, és közben a szemével jelez nekünk, hogy lépjünk le. - Szeretném megmutatni neki a ruhámat – teszi hozzá.
- Tudod, merre találod – feleli a polgármester, ahogy elhalad mellettünk. Aztán furcsa pityegés hallatszik a dolgozószobájából, mire Katniss összerezzen, mintha attól félne, hogy rajtakapták valamin. - Ne haragudj, Katniss – mondja a polgármester, aztán se szó, se beszéd, beslisszol a szobájába, és becsukja maga mögött az ajtót.
A mentorom megtámaszkodik a falban, mire Peeta azonnal mellette terem, és gyengéden a vállára teszi a kezét. - Minden rendben? - kérdezi aggodalmaskodva.
- Igen – bólint Katniss, aztán kihúzza magát, és megigazítja a ruháját. - Menjetek le, mindjárt megyek én is, csak beszélek egy kicsit Madge-dzsel.
- De... - kezdeném, azonban a mentorom félbeszakít.
- Lefelé – utasít.
Erre nem ellenkezünk, csak levonulunk a lépcsőn, vissza az életbe, vissza a nyüzsgő embertömegbe. Az agyam folyamatosan azon kattog, hogy vajon mit láthatott Katniss, mert biztos vagyok benne, hogy valamit elhallgat előlünk. Már csak arra kéne rájönnöm, hogy pontosan mit... persze ez nem ilyen egyszerű. Attól tartok, ideje jól elbeszélgetnem a mentorommal.
Ami azt illeti, erre egyelőre nem kerül sor. Másnap, miután már egészen biztos vagyok benne, hogy Katniss hajlandó lesz beszélgetni arról, ami történt, átvágok a havon, és bekopogok hozzájuk. Prim nyit ajtót.
- Szia! - köszön rám csilingelő hangján.
- Helló – mosolyodom el. Nem tehetek róla, Prim valahogy mindig ezt hozza ki belőlem. Mosolyogni támad kedvem, ha látom. - Katniss itthon van?
Mivel arra számítok, hogy "Igen"-t fogok kapni válaszként, nagyon meglepődöm, mikor Prim megrázza a fejét. - Nincs – mondja. - Ma hajnalban a Kapitóliumba utazott Peetával.
- Hogy mi? - szaladnak össze a szemöldökeim. - És... és nekem erről miért nem szólt? - Lehet, hogy követelőzőnek tűnök, és Katniss nem tartozik nekem azzal, hogy minden lépéséről tájékoztat, de azért jól esett volna, ha ebbe az "apró" részletbe beavat.
- Mert nem tudott – magyarázza Prim. Ebben a pillanatban Kökörcsin bukkan elő a meleg fényekben úszó folyosón, és Prim lábának dörgölődzik. A lány felkapja, és a karjába fogja, mint egy kisbabát. - Tegnap éjjel Snow elnök meghívta őket – mondja, miközben a macska füle tövét vakargatja.
- Értem – bólintok. - És azt nem tudod esetleg, hogy milyen okból?
- Nem – rázza meg a fejét. - Csak annyit tudok, hogy két napig maradnak.
Egy pillanatig elmélázva bámulom az ajtófélfát, aztán felsóhajtok, és megköszönöm Primnek az információkat.
- Várj! - kiált utánam, ahogy mikor elindulok hazafelé. - Holnap este benne lesznek a tévében, ha jól tudom.


- Oké – mosolyodom el -, köszi. - Aztán megfordulok, a szemembe húzom a sapkámat, és elindulok.  
Már megint kattogni kezdek, azon agyalok, hogy miért hívta Katnisst és Peetát Snow a fővárosba, de sehogy se sikerül rájönnöm. Persze megint a legrosszabb dolgokra gondolok, például hogy "véletlenül" megölik őket, míg ott vannak, hiszen ha végiggondolom, nem is lenne olyan hihetetlen a dolog. Szerintem a kapitóliumiak simán bekajálnák, hogy baleset volt, és ha jók a megérzéseim, akkor Snownak nem nagyon jön be, hogy ők ketten nyerték meg a Viadalt. Nekem legalábbis ez jött le abból, mikor a fogadásán táncoltunk.
Kiráz a hideg, ahogy arra az estére gondolok. Életem egyik legrosszabb néhány perce volt, még mindig tisztán él az emlékezetemben, és attól félek, sosem fogom elfelejteni. Mondjuk ez nem is baj abból a szempontból, hogy amíg az orromban érzem a vér és a rózsa szagát, addig biztosan nem teszek meggondolatlan lépést, ami esetleg a szeretteim halálát okozná.
Ahogy eszembe jutnak ezek az eshetőségek, nyelek egyet, és kényszerítem magam, hogy megnyugodjak. Letelepszem a tévé elé, és bekapcsolom. Igazából nem szeretem nézni, de mivel Prim azt mondta, ma este Katniss és Peeta lesz adásban, mégis rászánom magam. Szörnyen fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon miért kellett a Kapitóliumba menniük. Hamarosan meg is kapom a választ a kérdésemre: azért, hogy Peeta megkérje Katniss kezét.

4 megjegyzés:

  1. Drága Dorine!
    Ez a rész megint valami fantasztikus lett. Tetszett az elején az idézet a könyvből :) Nem is akarok nagyon sok ömlengést írni elég az, hogy jó lett a rész.
    Millió Puszi: Pansy Graham <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy, köszönöm az újabb kommentet, és örülök, hogy tetszett! :D

      Törlés
  2. Ú, ne már, ez nagyon jó rész volt. Végig izgultam, hogy hova tűnt Katniss, aztán, meg hogy mégis miért mentek a Kapitóliumba. És a vége... esküvőő!:D Tűkön ülve várom a következő részt!:3

    Lejla (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, pedig azt hittem, mindenki tudni fogja, hogy a könyv alapján történtek a dolgok. Na mindegy, kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a következő részhez. :3
      Köszönöm a kommented! <3

      Törlés