2014. április 5.

7. Fejezet - III. rész

Sziasztok!
Itt az ideje az újabb résznek. Láttam, hogy meglepett titeket a dolog, vagyis a Viadal, és ennek nagyon örülööök. :D Remélem, hogy a továbbiak is tetszeni fognak, mert még tartogatok meglepetéseket. És köszönöm nektek a kommenteket meg a pipákat, nagyon jól esnek mindig! <33
Üdv,
Dorine Osteen
____________________________________________________





A szemeim kikerekednek, úgy érzem, mintha a bensőmben hatalmas űr keletkezne. Egy nagy lyuk, valami rémes, hideg feketeség, ami minden energiámat magába szippantja. Talán csak képzelődöm, de mintha valaki elrohanna a házunk előtt. Én viszont nem mozdulok, csak beesett vállakkal, eltátott szájjal bámulok magam elé. Lassan minden elsötétül előttem, a légzésem felgyorsul, végül muszáj lehunynom a szemeimet, mert menten elájulok.
- Ez nem lehet – nyögök fel. A mellkasom egyre gyorsabban, egyre ütemtelenebbül emelkedik fel-le. Anya kezét érzem a hátamon, apa őt próbálja vigasztalni, de ennek az lesz a vége, hogy anya hangos zokogásban tör ki.
Zihálni kezdek, sípolva szívom a tüdőmbe a levegőt, próbálom felfogni azt, ami történt. Vissza kell mennem az arénába! Vissza kell mennem az arénába! Vissza... az arénába!
- Ne!
A hang állati ordításként tör fel a torkomból, és beindítja a tagjaimat. Nem érzem magam embernek a következő pillanatokban. Minden dac és merészség elszáll belőlem, ahogy kitépem magam az óvó karokból, és a levegőt markolászva, anya kétségbeesett kiáltásával kísérve kirohanok a házból. 
A jeges levegő az arcomba csap, de nem foglalkozom vele. Fogalmam sincsen, hová megyek, csak rohanok, akár egy állat, akit éppen vadászok hajtanak. A kérgesre fagyott hó felsérti a lábszáraimat, többször is elesem, remegek, nem látok a könnyeimtől, azonban nem állok meg. Folyamatosan zihálok és üvöltözöm, mint egy őrült, ahogy végigrohanok az utcán. Ki a Győztesek Falujából. Át a hidegen, át bokrokon, át járdákon, át kerteken, át mindenen, ami csak az utamba kerül. Akkor állok meg, mikor ismét elesem, és nincs erőm felállni. Összegömbölyödöm a hóban, leszorítom a szemhéjaimat, és hangosan sírok. Valami meleg kezdi olvasztani a jeget körülöttem, és a szagából lassan rájövök, hogy vér. Az én vérem. Az sem érdekel, ha elvérzem vagy ha halálra fagyok. Annál jobb, legalább nem az arénában kell meghalnom. A gondolataim magukkal rántanak, és a következő pillanatban minden elsötétül.
Valaki halkan beszél mellettem, erre térek magamhoz. Lassan kinyitom a szemeimet, és mikor meglátom anyát, aki éppen telefonál, nyújtózom egyet. Fáj a fejem, valamint a bal alkaromba is éles fájdalom hasít, mire visszarántom. Meglepetten veszem észre, hogy be van kötve. Hirtelen eszembe jut, hogy mit álmodtam ma éjszaka. Jeges borzongás fut végig a hátamon, minden tagom megremeg.
- Anya – szólítom meg. A hangom halk és vékony, akár egy kislánynak.
Mikor anya meglátja, hogy magamhoz tértem, gyorsan leteszi a telefont, és felém fordul. Gyengéden végigsimít a homlokomon, az arcán rengeteg érzelem játszik. - Hogy érzed magad, drágám? - suttogja. Látom, hogy könnyek csillognak a szemeiben, de nem sír.
- Rosszul. - A pilláim megremegnek, és felsóhajtok. A takaróval kezdek babrálni, hogy valahogy eltereljem a figyelmem, de nem megy. - Olyan rosszat álmodtam – kezdem. Úgy érzem magam, mint aki újra ötéves.
Anya nyel egyet, és az orcámra teszi a kezét. - Mit álmodtál? - kérdezi, az ajkai megremegnek.
- Snow elnök különleges Viadalt akart rendezni a születésnapja alkalmából, és azzal az indokkal, hogy most lett kilencven éves, az eddigi győztesek közül arattak. Nekem is kiválasztottnak kellett lennem, mert háromnak kellett visszamennie az arénába – mesélem. A hasam összeszorul, annyira borzasztó ez az egész. Az eddigi legrosszabb rémálmom, az biztos.
Anya sírni kezd, képtelen visszatartani. - Sash... - kezdené, de a hangja elcsuklik.
- Anya? - ráncolom a homlokomat. Felülök, nem törődöm a lüktető fájdalommal a fejemben. - Ne vedd komolyan, ez csak egy álom volt! - próbálom megnyugtatni.
- Nem – rázza meg a fejét. - Nem, Sash, ez nem... - Ismét elcsuklik a hangja, és szorosan magához ölel. Nem értem, miért érinti ennyire érzékenyen a dolog. - Nem álom volt – suttogja végül a hajamba.
Nem kell tovább magyarázkodnia. Egy csapásra eszembe jut minden: hogy mennyire nem voltam nyugodt, hogy mennyire mennem kellett, akárhová, csak el otthonról, és az, amit tegnap láttam a tévében. Hát akkor tényleg igaz, valóban nem álom volt. Vissza fogok menni az arénába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése