2013. május 24.

7. Fejezet - IV. rész


 - Oké, értem... Köszi.
Jana átadja a kardot, én meg próbálom úgy megfogni, ahogy mutatta. Bénázok egy kicsit, de végül sikerül. Onnan tudom, hogy jól csinálom, hogy a lány csípőre teszi a kezeit, bólint, és hátrál egy lépést.
- Na most próbáld meg – mondja. Szembefordulok a bábuval, felemelem a kardot, és belevágom a mellkasába. Sokkal könnyebbnek tűnik, és legnagyobb örömömre a penge majdnem a markolatig a habszivacsba fúródik. Éppen Jana felé fordulnék, aki vigyorogva megtapsol, mikor egyszer csak egy kés repül el közvetlenül a fejem mellett. Ösztönösen az arcom elé kapom a kezeimet, és azonnal kitérek a penge elől. Nekiütközöm a bábunak, ami visszadob, de szerencsére Jana megfog.
- Hogy te mekkora egy bunkó vagy! - kiáltja valakinek. Nem látom, hogy kinek beszél, de elég hangos, és elég erélyes. Lassan leeresztem a kezeimet, és a lányt látom, ahogy öles léptekkel elindul előre. A szívem zakatol, és még jobban dübörögni kezd, mikor meglátom, mit csinál Jana. Egyenesen Cirius felé tart, és mikor odaér hozzá, hatalmasat taszít a mellkasán. Jana még a válláig sem ér, de a fiú a lökés erejétől hátratántorodik. Mikor visszanyeri az egyensúlyát, a lány felé indul, aki haragosan bámul fel rá.
- Valami bajod van? - Egészen közel lép hozzá, de Jana nem tágít. Lépéseket hallok a hátam mögül, majd Atala hangja csapja meg a fülemet. Elrohan mellettem, én meg a nyomába eredek.
- Igen, van! Majdnem eltaláltad! - Jana a háta mögé bök. Az ujja eltalálja a vállamat, mire egy pillanatra hátrafordul, de aztán ismét Cirius-nak szegezi a tekintetét. A kiválasztottak lassan körbeállják őket: mindenki izgatottan figyel, és Atalán kívül senki se próbálja meg szétválasztani őket.
- Hagyjál már! - emeli magasba vastag karjait a fiú. – Én tehetek róla, hogy rosszkor volt rossz helyen?
Jana már éppen nyitná a száját, hogy jól beszóljon neki, de Atala közéjük robban.
- Abbahagyni! - ordítja. - Azonnal! Vagy hívom az őröket! - kitárja a karjait, mire a két gyerek lassan hátrálni kezd. Atala erős hangja eléggé meggyőző, így hát egyikük se próbálkozik további támadással.
- Gyere – ragadom meg Jana csuklóját. Érzem, ahogy lüktet a vér a karjában, és ahogy megfordulunk, még látom, hogy Cirius szemei megvillannak, és vigyorogva rám kacsint. Akkor mégis direkt csinálta. Meg akart sebesíteni, és balesetnek akarta feltüntetni. De szerencsére nem sikerült neki, mert azonnal kitértem a kése elől, Jana pedig a védelmemre kelt. Jó messzire távolodunk az incidens helyszínétől, végül leülünk egy csomó műnövény között a földre. Jana már lenyugodott egy kicsit, de még mindig elég szaporán veszi a levegőt. Megigazítja a haját, aztán egy levéllel kezd babrálni. Megvédett, fut át az agyamon. Jana megvédett, pedig nem is ismer, ráadásul elvileg ellenségek vagyunk. - Köszi, hogy... szóval hogy beszóltál Cirius-nak - mondom, mire rám néz, és elmosolyodik.
- Nincs mit. - Elnéz a fiú felé, aki úgy kaszabolja a bábukat, mint valami daráló, és egy rántással letép egy levelet az egyik növényről. - Amekkora egy suttyó... ha lehetett volna, simán bevertem volna a képét.
- Komolyan? - Összeszaladnak a szemöldökeim, mert ezt aztán nagyon nem hiszem.
- Aha – bólint egy nagyot.
- Honnan tudod, hogy suttyó? - kérdem, mert más nem jut eszembe, az viszont tényleg érdekelne, hogy a lány miért tart fenn ilyen előítéleteket Cirius-szal szemben.
- Sash – néz a szemeimbe. - Ő Hivatásos Kiválasztott. Minden Hivatásos suttyó. - Most, hogy így mondja, be kell látnom, hogy igaza van. Cirius Hivatásos, pont úgy, ahogy Athena is. A Tizenkettedikben csak így hívják azokat, akik gyerekkoruktól kezdve a Viadalra edzenek. Tavaly Cato, Clove, Marvel meg Glimmer volt ilyen kiválasztott, idén meg Cirius és Athena, meg elvileg az Első Körzet testvérpárja, ahonnan a fiú még talán, de a lány tuti, hogy nem számít annak. - Cirius első dolga az lesz, hogy kicsinálja a leggyengébbeket – magyarázza Jana. - Először itt, lelkileg. Beszólogat nekik, megfélemlíti őket... - Felemeli a karját, és a fiú irányába mutat, aki éppen jól leordítja a tizenkét éves srácot. - ...aztán az arénában az első adandó alkalommal ellátja majd a bajukat.
Összeszorul a gyomrom. Ez tényleg suttyóság.
- Én is gyengének számítok, igaz? - kérdem halkan.
Jana bólint. - Az ő szemében mindenképpen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése