2013. június 5.

9. Fejezet - IV. rész

 - Azért hívtalak ma ide, hogy mesélj nekünk egy kicsit. – Caesar összefonja a lábait, előre hajol, és bizalmasan megpaskolja a Főjátékmester kézfejét. - De nehogy lelőj nekem valami poént!
- Nem fogok – nevet visszafogottan Seneca Crane. Elfintorodom.
- Akkor jó – néz mosolyogva a kamerába Caesar, aztán a papírjaira pillant, végül Senecának szegezi a tekintetét. - Kérlek, beszélj kicsit az idei csapatról.
Megint fintorgok. Mi nem vagyunk csapat.
- Nos... – Seneca Crane megvakargatja a borostáját, és csak aztán válaszol. - Azt hiszem, idén különleges lesz a Viadal. Nagyon vegyes a mezőny. Van visszahúzódóbb, van erősebb, van gyengébb, van cserfesebb... – Összehúzom a szemeimet, mert tudom, hogy Janára és rám gondol. - ...és van... lobbanékonyabb is. - Jana, gondolom magamban. Tuti, hogy rá célzott és arra, amikor tegnap nekiment Cirius-nak.
- Nahát! - kiált fel Caesar. - Egy újabb kiválasztott, aki lángra lobbant?
- Nem egészen így értettem – mosolyog Seneca Crane. - Ez a kiválasztott inkább vad.
Csak nem bírja a suttyókat, gondolom. Ez a pasas semmit se tud. Jana egyáltalán nem vad. Csak megvédett. Olyan nagy baj ez? Ja, persze. Ha én ülnék ott fent a színes falak között, és semmi más dolgom se lenne, csak hogy azon agyaljak, hogy hogyan befolyásoljam az arénát, ahol majd huszonhárom gyerek fogja halálát lelni, akkor minden bizonnyal én is vadnak látnám azt, aki rátámad egy másikra.
- De hát az jó, nem? - kérdi Caesar.
- De, de, persze – bólogat a Főjátékmester.
- Na és szerinted hogyan fognak majd boldogulni a kiválasztottak az arénában? - Caesar felemeli a fejét, és résnyire szűkíti a szemeit.
- Hmm. – Seneca Crane gondolkodik egy kicsit, aztán titokzatosan folytatja. - Ezt majd három nap múlva megtudjuk.
- Frappáns – bök vendége felé nevetve Caesar. A kamera telibe mutatja Seneca Crane képét, aki csak mosolyog, és lesütött szemekkel bámulja a térdeit. - Beszéljünk egy kicsit a holnapról, mikor a kiválasztottak bemutatják majd, amit tudnak – tér egy másik témára Caesar. Összeszaladnak a szemöldökeim. Erről eddig teljesen megfeledkeztem! Holnap lesz a kiképzés utolsó napja, mikor is mindenkinek meg kell mutatnia a játékmestereknek, hogy mit tud. Megfájdul a hasam, és felsóhajtok. - Mire számítasz?
- Sok mindenre. – Seneca Crane még szeretné folytatni, de a műsorvezető vigyorogva félbeszakítja.
- Nyilakra is?
Hallom, ahogy Haymitch felröhög, aztán látom, ahogy vállon veri Katniss-t. A mentorom tavaly tizenegy pontot kapott a maximális tizenkettőből, de senki se tudta meg, hogy miért. Magamban gyorsan összerakom a képet, és arra a következtetésre jutok, hogy Katniss nyilakkal csinált valamit, míg odabent volt.
- Nem – rázza a fejét mosolyogva a Főjátékmester. - Nyilakra idén már nem. Viszont ahogy említettem, a mezőny nagyon vegyes. Minden egyes résztvevőre kíváncsi vagyok, és remélem, hogy mindannyian lenyűgöznek majd valamivel.
Arra mérget vehetsz, gondolom magamban, aztán felállok, és elzsibbadt lábaimon bebicegek a szobámba. Két dolog kavarog a fejemben: Caesar Flickerman hangja, és az, hogy mivel fogom holnap lenyűgözni Seneca Cranet. Odabent először az ablaküvegnek tapadok, és pár percig bámulom a Kapitóliumot, aztán gyorsan lezuhanyzom, és felveszek egy tiszta ruhát. Utána az ágyamhoz megyek, leülök a szélére, és bámulok magam elé. Hallom, hogy odakint Caesar Flickerman és Seneca Crane még mindig beszélgetnek a tévében. Nemrég még úgy voltam vele, hogy semmi kedvem az énekléshez, de miután láttam ezt az interjút, megváltozik a hozzáállásom a dologhoz. Erőt veszek magamon, felállok, és kilépek a szobámból. Elindulok a nappaliba, majd megállok a félkör alakú kanapé mögött. A csapat minden tagja ott van - kivéve Cinnát meg Portiát -, és a képernyőt bámulják. Katniss és Peeta egymás mellett ülnek. Ez először meglep, és kicsit meg is haragszom a mentoromra, hogy az ellenségem támogatója mellett ücsörög, de a következő pillanatba jól lehordom magam, hogy hogy lehetek ilyen. Hiszen ők ketten szeretik egymást, és inkább hálásnak kéne lennem Katniss-nek, amiért képes kicsit szüneteltetni a felhőtlen boldogságát Peetával miattam. Odalépek a háta mögé, majd megérintem a vállát. Azonnal hátrafordul, és rám néz.
- Szia! - köszön, és még el is mosolyodik hozzá.
- Katniss – suttogom halkan -, beszélhetnénk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése