2013. július 22.

14. Fejezet - III. rész

Sziasztok!
Köszönöm a kommenteket és a pipákat, ezek szerint tényleg itt vagytok még nekem. <3
Nos hát, itt az aréna. Igazából ez csak egy aréna-bevezető rész akar lenni, az igazi csak holnap után jön, hogy húzzam egy kicsit a dolgot, és visszatérjetek. ;D Hogy milyen lesz szerintetek a mélyebb, belsőbb terep, arról örömmel fogadom az elképzeléseket. Mindenesetre nagyon remélem, hogy tetszeni fog. Valamint ez nem annyira ide tartozik, de azért mégis: mindenkinek tetszett az új trailer?? Mert szerintem egyszerűen fantasztikus lett, és hála Ancsinak és az előzetesnek, meg is találtam a megfelelő zenét ehhez a Nyitott szemek részlethez. Szóval a Futótűz második előzetesének tiszteletére hallgassátok olvasás közben a dalt amit linkelek, garantáltan kiváló lesz az összhatás! 
És akkor nem is húznám tovább a szót, kellemes, hidekirázós izgalmakat kívánok, and may the odds be ever in your favor! 
___________________________________


Aztán kibontakozom az ölelésből, és reszkető lábaimon elindulok a fémlap felé. Egy, kettő, három. Fellépek rá. Az üvegburok azonnal körbezár, mire megfordulok, és a hideg üvegnek nyomom az arcomat és a kezeimet. Cinna megérinti a szemeit, aztán ő is az üvegre teszi a kezét, és bátorítóan elmosolyodik. Így állunk egészen addig, míg a kapszula el nem kezd emelkedni felfelé. A stílustanácsadóm lassan eltűnik a szemeim elől, én pedig kétségbeesetten szeretnék kiszabadulni ebből a börtönből. Szeretnék üvölteni és kiabálni, szeretném belevágni az öklömet az üvegbe, de nem tehetem. A szívem a torkomban dobog, az adrenalin rendesen dolgozik bennem, a nyakam lüktet. Úgy negyed percre teljes sötétség vesz körül, aztán mikor már azt hiszem, vaksötétben fogjuk megkezdeni ezt az egész őrületet, hirtelen hideg levegő ömlik be a börtönömbe, és a kapszula valósággal felrepít a felszínre. Jó mélyeket lélegzem, és talán az adrenalintól, talán a friss oxigéntől, de egyik pillanatról a másikra kitisztul a fejem. Látok. Látom a hatalmas, sötét ezüst színű, matt Bőségszarut. Látom a többi kiválasztottat, azonban arra nincsen időm, hogy felmérjem, ki hol van.
- Hölgyeim és uraim – szólal meg egyszer csak Claudius Templesmith, a Viadalok konferansziéja -, kezdődjék hát a hetvenötödik Éhezők Viadala!
Elindul a Bőségszaru tetejére szerelt visszaszámláló, ami hatalmas, piros számokkal adja a kiválasztottak tudtára, hogy hány másodpercük maradt még a hatvanból, mielőtt megszólal a gong. Ötvenkilenc. Ötvennyolc. Körbenézek. Meglehetősen hűvös az idő, és úgy látom, a Szaru mögött van ugyan egy erdő magas, csúcsos fenyőfákkal, de elég távol. Lopva magam mögé pillantok, és felfedezem, hogy legnagyobb örömömre mögöttem alig két méterrel kezdődnek a fák. Ismét előrefordulok. Egy tisztáson vagyunk, amit mindenféle nedves, lapos növények borítanak. A Bőségszaru természetesen középen áll, és teli van olyan cuccokkal, amiket egy kiválasztott szeretne. Tudom, hogy az ott nem az én pályám, de valahogy nem hagy nyugodni a gondolat, hogy itt van egy csomó holmi, én pedig egyet sem fogok megszerezni belőlük. Mi van, ha Katniss sejtése mégsem igazolódik be, és nincsenek támogatóim? 
Ökölbe szorulnak a kezeim, ahogy a szemem megakad egy sötétvörös oldaltáskán. Tőlem alig öt-hat méterre van. Simán meg tudnám szerezni... Az órára nézek. Még huszonnyolc másodperc. Nem gondolkodom tovább. Elmegyek a táskáért. Körbejáratom a tekintetemet a többieket. Janát keresem, de először Maxot látom meg. Éppen, hogy kilátszik a Szaru mögül, mert majdnem velem szemben áll. Ciriust, Athenát és Tharint sehol sem látom, ellenben a testvérpár egymás mellett van, Libby és egy fiú között pedig ott van Jana. Tőlem jobbra áll, és mikor észrevesz, egyik szemöldöke a magasba emelkedik, és a Bőségszaru felé bök a fejével. Bólintok, és a táskára nézek. Jana rájön, hogy mire készülök, mire óvatosan, de meglehetősen vadul megrázza a fejét. Azt akarja, hogy ne menjek oda. Ki fognak nyírni! - üzeni a tekintetével. Nem érdekel. Amúgy is eldöntöttem már, hogy nekem kell az a táska, és mivel a Hivatásosakat sem látom sehol, tényleg bízom a képességeimben. Tíz másodperc. Ahogy tudatosul bennem, hogy még tíz másodperc, és elkezdődik a hetvenötödik Éhezők Viadala, amin egy tizenöt éves Sash Candel nevű lány is részt vesz a Tizenkettedik Körzet jelöltjeként, újabb adrenalinlöket árad szét a testemben. A vér lüktet az ereimben, és a táskára szegezem a tekintetemet. Olyan erősen bámulom, ahogy csak tudom, és hirtelen
meglátok valamit mellette. Egy apró, sárga pont. Egy virág. Mocsári gólyahír, ez a neve. Szereti a vizes területeket, főleg a mocsaras helyeket.
Janára nézek, és jó mély levegőt veszek, nehogy elkiáltsam magam. A felismerés áramütésként ér. Egy mocsáron vagyunk. Ezért kell a vízálló, térdig érő gumicsizma. Ezért olyan laposak és nedvesek a növények. Ezért van a táska mellett a virág.
Gong. Gong. Gong.




Megjegyzés: Eszti! Erről beszéltem, ez a második hasonlóság a történeteink között: a Bőségszaru helye, mármint ahol elhelyezkedik. De komolyan mondom, becsszó, hogy nem tőled vettem! :$ Ugye nem haragszol?

12 megjegyzés:

  1. Mocsár, mi? :D Nem, persze hogy nem haragszom, meg se tehetném, mivel te vagy a legaktívabb olvasóm és egyébként - gondolom - már rég írtad ezt a részt, még az előtt mielőtt én feltártam volna az Arénám rejtelmeit! Szóval oké :) és ááá úgy várom hogy mi lesz ezek után... :)

    VálaszTörlés
  2. Hali,
    ÁÁ látom, tovább húzod az idegeinket, de ettől lesz még izgalmasabb :) Sash várakozás és ahogy utána meglátja az Arénát.. Nos Aréna. Érdekes ez a mocsaras rész, és ha tippelnem kéne, hogy milyen a belső terep.. hát valami hideg? :) Nos itt cserben is hagyott a fantáziám, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy te mit találtál ki. Ja és nagyon tetszik ez a dizi, a fejléc meg pláne, nagyon jól néz ki. Apropó én is elkezdtem egy történetet, lehet, hogy csinálok hozzá blogot, csak a beállításokkal meg a többivel még cseszlődöm :) Nos ennyit az újabb komimról, és remélem Sash megszerzi azt a táskát, és Maxot is láthatjuk még :D Valamint hamarosan megtudhatjuk milyen a belső terep és ne hagyjon el a remény Sash!
    Clove :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, akkor nem árulok el semmit az arénáról, majd megtudod, aztán hátha okosabb leszel. :D
      Örülök, hogy tetszik a dizi! Ami pedig a te történetedet illeti, én kíváncsi lennék rá nagyon, ha akarod, küldd át emailben, szívesen elolvasom, és mondok róla véleményt, ha szeretnéd (a címemet tudod). :)

      Törlés
  3. Nem emlékszem mikor írtam utoljára, de itt az ideje :)
    MIÉRT? Miért kockáztatja az életét egy táska miatt...lehet, hogy valami borzasztóan értékes van benne, de akkor se. Ráadásul valami rossz megérzésem van...de nem is kifejezetten vele kapcsolatban :S Remélem becsap a megérző képességem!
    Én viszont komolyan azt hittem valami antarktiszos helyre viszik őket...bár akkor nem ilyen lenne a ruha színe vszínű. De a mocsár is jó a szép kis virágokkal :)
    A trailer-el kapcsolatban pedig csak ennyi: WÁÁÁ ZSENIÁLIS!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sash azért kockáztatja az életét, mert szegény kicsit bizonytalan, és folyton arra gondol, hogy mi van ha...? Azt nem tudom, milyen rossz megérzésed van, ezért nem is tudok rá semmit írni... :)
      És a trailerrel egyetértek. :D

      Törlés
    2. Az a baj, hogy én se tudom pontosan:D...csak annyit érzek, hogy rossz és, hogy Sash-t csak közvetetten érinti. Aztán simán lehet, hogy csak baromság :D

      Törlés
    3. Hát, akkor majd meglátod, hogy bebizonyosodott-e a rossz érzésed... :D

      Törlés
  4. Mocsár... ez kifejezetten egyedi ötlet, nagyon tetszik :) Én is alkotok magamnak valami történetfélét, és már a frász kerülgetett, amikor a hideg ellen való ruhákat adogatta rá Cinna, mert én is hideg helyre képzeltem őket, de szerencsére nincs egyezés :) Nagyon tetszik!
    Bocsánat, hogy ennyire nem jelentkeztem nálad, sok minden feltolódott... továbbra sem esküszöm, hogy minden részhez kommentelek, de itt vagyok, olvasok, és ha mondandóm van, azt nem tartom magamban :) Ja, és persze Max, mindörökké ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, direkt nem akartam télies tájat, az olyan... nem is tudom, hideg. :D És semmi baj, hogy nem írsz mindig, de azért nagyon örülök, hogy most megtetted! <3

      Törlés
  5. Hm... Micsoda terep, nem semmi. Nem erre számítottam, én is inkább valami jeges dologra... De hű. Így tovább, ez a rész is nagyon jó lett!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Honnan jön mindenkinek a jeges táj? xD De mindegy... köszi! :)

      Törlés