2014. február 20.

4. Fejezet - IV. rész

Drága Olvasóim!
Meghoztam a következő részt. Furcsa, hogy máris itt tartunk, de persze azért még van hátra jó pár dolog, az események sűrűjét még csak nem is érintettük. Remélem, addig is velem maradtok, és továbbra is olyan kedves szavakkal biztattok, mint eddig, mert nagyon jól esnek, köszönöm szépen! <3
Kellemes olvasást,
Dorine Osteen
___________________________________________________





Egy pillanatig köpni-nyelni nem tudok a döbbenettől, aztán mikor végre észhez térek – vagyis a kapitóliumi tömeg örömittas üvöltése és tapsolása észhez térít -, elkiáltom magam.
- Anya! Apa!
- Mi történt? - Anya azonnal megjelenik az ajtóban, riadtan bámul rám. Valószínűleg a frászt hoztam rá, mert még arra sem volt ideje, hogy megtörölje a kezét, így most a kötényébe tisztítja meg az ujjait. Apa persze már koránt sem ennyire ijedt, sőt, lassú léptekkel slattyog be a szobába.
- Katniss és Peeta! - mutatok a tévé képernyőjére, ahol most pont őket mutatják.
- Mi van velük? - kérdezi apa. - Tegnap már mondtad, hogy a Kapitóliumba utaztak, Sash.
- De... de nézzétek! - dadogom. Nem tehetek róla, a hangom akadozik, annyira ledöbbent a dolog. Akkor most hogy is van ez? Katniss és Peeta tényleg szeretik egymást, vagy én már megint nem tudok valamiről? Akárhogyan is van, elhatározom, hogy mihelyt hazajönnek, letámadom Katnisst, és alaposan kifaggatom mindenről. - Peeta eljegyezte Katnisst – nyögöm ki.
- Hogy mi? - Anyunak még a lélegzete is eláll.
- Az nem lehet – rázza a fejét bőszen apa.
- Pedig de – bizonygatom -, éppen az előbb.
- Még nem is nagykorúak – mondja erre anya, mintha ez bármit is számítana. Ha Snow keze van a dologban, akkor a kor nem lehet akadály.
És ekkor, mintha csak a gondolataimból lépne elő, megjelenik. Snow elnök besétál a színpadra, a közönség hangosan megtapsolja. Megborzongok, ahogy megpillantom, és meglátom, ahogy puszit ad Katnissnek. Tudom, mennyire nem kedvelik egymást, ennek ellenére kedélyesen elcsevegnek. Még az is szóba kerül, hogy az elnök akár új szabályt is hajlandó hozni, ha ezen múlik az esküvőjük. Katniss önkívületi állapotba kerül az örömtől, mikor arra esik a szó, hogy akár most, ebben a pillanatban is megrendezhetnék az esküvőjüket. És még ha ez nem lenne elég, hirtelen virágeső hullik rájuk, a hófehér rózsaszirmok úgy szállnak Katniss, Peeta, Snow elnök és Caesar Flickerman hajára, mintha csak friss hó lennének, mint odakint. A kamerák távolodni kezdenek, aztán Caesar, a műsorvezető mindenkit figyelmeztet, hogy holnap megismétlik az adást, hátha valaki sajnálatos módon lemaradt erről a csodás eseményről. Végül felharsan a himnusz, és vége, jön a reklám. Azonnal kikapcsolom a tévét.

Ugyan Prim azt mondta, Katnissék két napig maradnak, de nem így lesz. Már a negyedik napnál tartunk, és
én egyre idegesebb leszek. Azzal nyugtatom magam, hogy biztosan nem történt semmi bajuk, hiszen akkor arról már tudnánk, csak valószínűleg meghívták őket ide-oda, ha már egyszer a Kapitóliumba mentek, és ezért késnek. Kitartok egy darabig ezekkel a válaszokkal, de aztán nem bírom tovább, és úgy érzem, muszáj beszélnem valakivel, mert a napok csak telnek, és semmivel sem vagyok előrébb. Muszáj beszereznem a szükséges információkat, mert ha a birtokomban van az igazság, akkor könnyebben tudom megvédeni a családomat. Így hát egyik reggel fogom magam, és míg mindenki alszik, alaposan felöltözöm, hagyok egy üzenetet a szüleimnek, hogy ne aggódjanak, és kiosonok a házból. Átvágok a Győztesek Faluján, az első házhoz igyekszem, Haymitch-hez, az egyetlen emberhez, aki Katnissen kívül választ adhat a kérdéseimre. Nem vesződöm a várakozással, hogy ajtót nyisson: egy kopogás után egyszerűen belépek a házába. Nem sokszor jártam itt azóta, hogy hazajöttünk, így váratlanul érnek a szagok. A számra szorítom a sálamat, de ez is majdnem kevés ahhoz, nehogy elhányjam magam. Borzasztó, orrfacsaró bűz terjeng a házban, ezért amilyen gyorsan csak tudom, kinyitom az egyik ablakot, és mélyet szippantok a beáramló friss, hideg levegőből. Aztán miután valamennyire megszokom a szagokat, elindulok, hogy megkeressem Haymitchet. A szobájában van, az ágyon hasal. A feje eltűnik egy hatalmas párnában, a kezei és a lábai a föld felé lógnak, a bal ujjai egy üveg bor nyaka köré csavarodnak.
- Haymitch? - szólítom meg, de nem válaszol. Hangosan hortyog, mint egy disznó. Hogy kéne felébresztenem? Katniss egyszer mesélte, hogy nyakon öntötte egy lavór hideg vízzel, talán nekem is ezt kéne tennem. Ám mivel nincs a közelben lavór, így az egyik vázát kapom fel. Émelyítő szag árad belőle, hiszen a virágok már régen elszáradtak, és meg se merem tippelni, mennyi idő óta poshadnak a váza alján összegyűlt maradék vízben. Aki érzett már ilyet, az tudja, miről beszélek. - Haymitch! - próbálkozom ismét, azonban válaszul csak még hangosabban kezd horkolni. - Oké, maga akarta – vonom meg a vállaimat, aztán a párnára locsolom a bűzös vizet, és lépek egy jó nagyot hátra.
- Úúú! - Haymitch hörögve, levegő után kapkodva kapja fel a fejét, ahogy megérzi a szagot. - Mi a franc ez?! - kiabál. Aztán mikor meglát, elfelhősödik az arca. - Miért hánytál a párnámra? - kérdezi, és közben letörli az álláról a nyálát, ami alvás közben folyt ki.
- Nem hánytam a párnájára – válaszolom. Képtelen vagyok megállni nevetés nélkül, annyira murisan néz ki. - Csak felébresztettem.
- Akkor mi ez a szag? - mered rám. - Pfúj – teszi hozzá morogva.
- Kiöntöttem egy vázából a vizet. Csak így tudtam felébreszteni – magyarázom.

6 megjegyzés:

  1. Azta ez megint nagyon jó lett. Tetszik, ahogy Sash aggódik Katnissért meg a családjáért meg úgy mindenért. Várom a következőt.
    Pansy Graham <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kommented, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  2. Wáá.. imádom*-* várom a következőt!:D
    by.: Petra
    UI.: ez a kommentem nagyon tartalmas lett:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kommented, nem számít, mennyire tartalmas. :3 Köszönöm! <3

      Törlés
  3. Ez a "mért hánytál a párnámra" tetszett :D és mint mindig, mondhatom, hogy nagyon jó rész volt:)
    Várom a következőt! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. :D Köszönöm a kommented! :3

      Törlés