2014. április 2.

7. Fejezet - II. rész

Kedves Olvasóim!
Rendben, látom, hogy itt vagytok, és köszönöm nektek a biztatást! <3 És ezt a részt már régóta várom... nos elég fontos. Az nem is kifejezés, mert nagyon, nagyon, nagyon fontos. Írtátok páran, hogy vajon mi lesz a történet igazi lényege - na most megtudhatjátok. Remélem, a végén alaposan meglepődtök! És kíváncsi vagyok rá, hogy mi a véleményetek, szóval kérlek, mindenképpen osszátok meg most is! :D
Izgalommal kívánok kellemes olvasást,
Dorine Osteen
__________________________________________________





Anya teát csinál nekem míg egy kicsit megnyugszom, aztán nem kérdeznek semmit, csak elküldenek aludni. Szerintem mindannyian tudják, hogy hol voltam, de mégsem mondanak egy szót sem. Talán Haymitch beszélt velük, hogy nem szabad ilyesmit szóba hozni itthon, mert mindent lehallgatnak.
Megiszom a teát, gyorsan lezuhanyzom, és bemászom az ágyamba. Korog a hasam, éhes vagyok, de magamhoz szorítok egy párnát, és nem foglalkozom a mardosó éhséggel. A sötétbe bámulva megpróbálom elképzelni, hogy azért vagyok éhes, mert nem volt mit ennem. Mert nem sorsoltak ki az Aratáson, nem kerültem be az Éhezők Viadalának nevezett hatalmas mókuskerékbe. Nem ismerik a nevemet, nem kell nyitva tartanom a szemem... Mert csak egy egyszerű, átlagos, gyáva tizenöt éves vagyok a csóró Tizenkettedik Körzetből. Sash Candel, aki még a széltől is fél, aki sosem merészkedne ki az erdőbe.
Felsóhajtok, és a hátamra fordulok. A Hold finoman megvilágítja a plafont, és olyan, mintha az árnyak táncolnának. Ismét megkordul a gyomrom. Nem, nem azért vagyok éhes, mert nem volt itthon étel. Azért vagyok éhes, mert törvényt szegtem, mert egy utolsó bűnöző vagyok, akinek az a bűne, hogy életben akart maradni. Bűnös vagyok, mert nem öltem embert. Bűnös vagyok, mert vannak személyek, akikért aggódom. Bűnként szárad a lelkemen, hogy őszinte voltam ma este, és az is a hibám, hogy nem vagyok hajlandó meghajolni a zsarnokság előtt. Muszáj nyitva tartanom a szemem.
A számba tűröm a takarót, ráharapok, és felnyüszítek. Aztán az ujjaim a fejbőrömbe mélyednek, és összeszorítom a szemeimet. Miért történik ez velem? Miért nem maradtam az arénában? Jana, Radler vagy Max sokkal jobban viselné ezt az egészet. Ők erősebbek voltak, mint én. Megérdemelték volna, hogy győzzenek. Nekem nincs jogom a boldogsághoz, mint ahogy azt a mellékelt ábrai is mutatja.
Másnap reggel szó nélkül surranok ki a házunkból, mikor felkel a Nap. Anyáék még alszanak, csukva az ajtajuk. Átvágok a Győztesek Faluján, a lépteim dühösek, a bensőm forr. A városban barangolok, nem foglalkozom a rám szegeződő tekintetekkel. Úgy érzem magam, mint egy űzött szarvas. Menekülök, bár nem tudom, ki vagy mi elől. Talán magam elől? Vagy Snow elől? Vagy a sorsom elől? Akárhogyan is, egy biztos: valami nagyon nem stimmel. Tegnap este megváltozott bennem egy dolog. Nem fogom megadni magam. Menekülök, amíg lehet, de megadni vagy behódolni nem fogok.
A szorító, gombóc-szerű érzés a torkomban a következő napokban sem múlik. Úgy érzem, valami nagyon rossz dolog készülődik. Valami, ami végső csapás lesz. Még az sem nyugtat meg, mikor sor kerül Katniss esküvői fotózására. Átmegyek hozzájuk, a kitűzővel babrálok, ruhákat cipelek mikor Cinna megkér erre-arra, de amúgy folyton úgy érzem, mehetnékem van. Valami hajt, és nem tudok ellene semmit sem tenni. Csak telnek a napok, órákat bolyongok a városban, halálra rémisztem a szüleimet, tudat alatt kínzom magam azzal, hogy a házak mögül figyelem a kalodába zárt embereket. Három nap telik el így, végül egyszer este otthon maradok, mert túl nagy hó esik. Letelepszem a tévé elé - anyával és apával együtt -, és kínomban bekapcsolom. Szinte azonnal vált a kép, mintha csak rám várt volna. Snow elnök lép fel egy hatalmas pódiumra, fölötte arannyal bevont "90" virít, előtte tengernyi díszbe öltözött kapitóliumi harsogja a nevét.
Pillanatokon belül lúdbőrös leszek, már csak az elnök puszta látványától is. Hát még attól, mikor egy nő a tévében elmeséli, hogy Snow egy, az idei Viadallal kapcsolatos bejelentésre készül.
- Valami különleges lesz, más, mint máskor, hiszen az Elnök Úr úgy döntött, kilencvenedik születésnapja alkalmából idén új, emlékezetes Viadalt szervez a Kapitóliumnak – ecseteli izgatottan a műsorvezető. Aztán az elnök veszi át a szót.
- Idén, a Hetvenhatodik Viadal alkalmával, kilencvenedik életévem betöltésének megünnepléseként a résztvevőket az eddigi győztesek közül sorsoljuk. Valamint, emlékeztetőül arra, hogy a Tizenharmadik Körzet kezdeményezte a lázadást, nem kettő, hanem három kiválasztottat választunk körzetenként: egy férfi és egy női, valamint egy kötelezően önként jelentkező kiválasztott képviselteti magát a Viadalon.

15 megjegyzés:

  1. Mi a fene? - ez jutott eszembe, amikor elolvastam a részt. Tudtam, hogy követed a könyv szálait, és gondoltam, hogy a Nagy Mészárlás is benne lesz, de hogy pont így? Sosem feltételeztem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméltem, hogy nem feltételezted, mert így nagyobb volt a meglepetés :D:D

      Törlés
  2. Uramisten!
    Te jóságos ég! Ezt, ezt nem fogtam fel! Nem nem ez lehetetlen. Na, jó. Visszatérve a valóságba. Fantasztikus lett, és nagyon sajnálom, hogy ilyen sokáig nem írtam csak tudod a tavaszi fáradtság. De most visszatértem,és írok most már minden részhez, ami jön! Most meg már biztosan itt leszek! Te lány! Ez nagyon komolya! Hűha. Várom a kövit <33
    Szandi Prior, alias Reni Everdeen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! :D Te is meglepődtél, és ez volt a cél. Nyáá, tök jó, hogy ez a reakciód xd

      Törlés
  3. Na végre megkaptam egy bennem lévő kérdésre a választ. hogy hogyan is lesz a Viadal dolog. Ügyes! :)

    VálaszTörlés
  4. Miiiicsoda? Oké, eszembe jutott, hogy lehetséges, de sosem gondoltam komolyan :O Ez most letaglózott. Irtó kíváncsi vagyok mi hogyan lesz, hosszú napok lesznek, míg jön a következő fejezet :|:D A részre visszatérve amúgy, remek volt. :) Jajj, nagyon várom a következőt! <3
    Leia :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor most már tudod, hogy mégis lehetséges ^^ Örülök, hogy tetszett a rész :)

      Törlés
  5. Úristeeen!!. imádom:D bocsánat, hogy eddig még sosem írtam, csak nemvolt időm:) Megigérem, mostantól jelen leszek:) Ez is frenetikus lett, mint az összes többi:)
    Kiváncsian várom a folytatást!
    ölel, Petra <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond, örülök, hogy most írtál :) Köszönöm, és örülök, hogy tetszett!

      Törlés
  6. Húha, húha húhaaa..... kirázott a hideg. Igaz, én is régebben írtam, de most itt vagyok, és ez a fejezet is fantasztikus lett. Igaz sejtettem (és tudtam) néhány dolgot, de ez akkor se semmi. Nagyon várom már a további fejezeteket, és eseményeket. Remélem minél hamarabb hozod :))
    ölel: Clove <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a lenti Köszönöm szépen véletlen volt, de neked is köszönöm a kommented, és örülök, hogy tetszett! Igen, te már tustál egy s mást, de szuper, hogy még így is kirázott a hideg :3

      Törlés
  7. Amikor olvastam Snow elnököt elküldtem melegebb éghajlatra. Csak sajnos hangosan mondtam:) Ja, és este 11 volt.

    VálaszTörlés
  8. Amúgy nagyon jó lett

    VálaszTörlés