2013. június 3.

9. Fejezet - II. rész

A mai kiképzés unalmas. Miután a kezdeti izgalmaim lassan alábbhagynak, egy darabig céltalanul bolyongok a különböző állomások között. Csiszolgatom az íjásztudásomat, megtanulok normálisan vágni késsel és karddal, és miközben gyakorlok, kifejlesztek magamban egy technikát. Úgy vagdosom a bábukat, hogy közben magamban éneklem a dalomat, és minden második ütemre lesújtok. Ez azért is jó, mert így van egyfajta taktikám, és közben még gyakorlom is a szöveget. Jana egész délelőtt nem mutatkozik, aztán mikor már azt hiszem, hogy egyedül kell ebédelnem, egyszer csak előkerül.
- Hol voltál eddig? - kérdem tőle, miközben letelepszünk egy fal melletti asztalhoz az ebédlőben a kajánkkal.
- Frima beszédet tartott – vonja meg a vállát. Szívesen megkérdezném tőle, hogy ugyan miről, de ismét rájövök, hogy két és fél nap, és itt az Éhezők Viadala, és valószínűleg semmi közöm ahhoz, hogy egyes mentorok mit mondanak a saját körzetük kiválasztottjainak. Csendesen lapátoljuk magunkba a lila színű levest. Egyikünknek sincsen kedve úgy csevegni, mint tegnap. Sőt, ma még a Hivatásosak sem olyan hangosak. Ahogy feléjük sandítok, rögtön látom, hogyan kell számítani szövetségesekre. A szövetséges annyit tesz, hogy a legerősebbek – vagy azok, akik akarnak – összeállnak, és egy csapatként járják az arénát, hogy levadásszák a többieket. Aztán ahogy telnek a napok, és egyre kevesebben lesznek életben, a szövetség felbomlik, és a gyerekek egymásnak esnek.
- Úgy látom – suttogom, miközben a Hivatásosakat vizslatom -, szövetség van kialakulóban Cirius, Athena, és a srác között a Tizenegyedikből. Meg talán a testvérpár fiú tagja is velük lesz... - Összeugranak a szemöldökeim, és Janára nézek. - Otthagyná a húgát?
- Nem hiszem – mondja, ahogy eltolja maga elől a tányérját. - Kizárt, hogy Radler lemondjon Libbyről.
- Ez a nevük? Radler és Libby? - A fiúra nézek, aki éppen idegesen beletúr tejföl szőke hajába. Aztán meglátom a testvérét is: ott ül mellette, de olyan esetlen és vékony, hogy alig látszik.
- Ühüm – bólogat Jana. - A srác nem fogja otthagyni a lányt. Csak megjátssza magát. Figyeld csak – bök a fejével a Hivatásosak felé. Látom, hogy Radler folyton a húga felé tekintget, de közben a többiekkel beszélget. A vak is látja, hogy mennyire ideges, és hogy ezt milyen rosszul titkolja. - Csak a titkaikra kíváncsi. Ha elég ügyes, elhiteti velük, hogy szövetségesek – magyarázza Jana.
- Elég erős hozzá, hogy befogadják – bólogatok.
- Pontosan. Aztán az arénában majd jól megszívják, mikor Radler az összes taktikájukról tudni fog.
- Honnan tudsz te ennyi mindent? - szaladnak össze a szemöldökeim. Jana elvigyorodik, és rám kacsint.
- Csak jó megfigyelő vagyok.
Még egy darabig beszélgetünk, de aztán Atala hangja kettéhasítja a levegőt, és bejelenti, hogy vége az ebédszünetnek. Előreengedjük a többieket, és utolsóként távozunk az étkezőből. További gyakorlásként átvesszük a mérgező és az ehető növényeket, aztán megtanulunk tüzet rakni, és dobálunk egy kicsit a dárdákkal. Már egész jól megy, a kardokkal és a késekkel is tudok bánni, és a nyílvesszők is többnyire odamennek, ahová lövöm őket. Az edzés háromig tart. A többieknek az ez utáni idő biztosan pihenéssel meg tanácskozással telik majd, de nekem nem. Rikihez megyünk majd, hogy megint énekeljünk, ráadásul Cinna azt mondta, hogy hoz nekem egy magassarkú cipőt, hogy megtanuljam benne a normális és kényelmes állást a színpadon, míg éneklek. Jana velem együtt távozik a kiképzésről, és ahogy a lift felé tartunk, a szemem sarkából meglátom Maxot. Megint dárdákkal hajigál. Mellette ott van Athena, a másik oldalon pedig Smirk gyakorol. Már éppen nyúlnék a lift gombja felé, mikor éktelen sikoltásra leszek figyelmes.

***
Figyelem, játékosok, figyelem!
Egy szabályváltozás: három napotok van beküldeni az adott kihívásra a válaszaitokat, aztán közzé teszem őket a következő kérdéssel együtt! Ha addig nem küldtétek be, akkor nem kaptok érte semmi büntetést, csak le lesztek maradva. Aki nem pótolja a be nem küldött válaszait, az két kihívás után kiesik! Holnap estig van most még időtök válaszolni (akiktől eddig megkaptam a választ: Eszti, Petra, Mogyee, vanillarice0365). A többiektől is EMAILBEN várom, máshogy nem fogadom el

5 megjegyzés:

  1. Hmm hmm
    Elég régen adtam életjelet, igazából most is nagyban tanulnom kéne... na de mindegy :)
    Szóval ez az éneklős dolog ááá szuper ötlet :))
    Tetszik hogy Jana ennyire talpraesett, és hogy megvédte Sasht bár azt egyenlőre nem teljesen értem hogy miért. A testvérpárért a szívem szakad meg :/
    Max továbbra is a remény listámon van, és ááá annyira érdekel, hogy ki sikított szóval remélem ma megtudom, vagy ha ma nem, hát igyekezz :)
    Eszti üdvözöl és várja a kövi részt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden ki fog derülni idejében, csak olvass szorgalmasan! :3

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Ez a rész is jó volt :)

    VálaszTörlés